Tinggalkan jejak anda!

Wednesday, April 14, 2010

Aku ada seorang cucu namanya Jendul , die ni baru 4 thn
aje...tapi nakal mengalahkan atuknya. Bayangkan la suka sangat
die naik kat belakng tengkok aku yg dah nak mereput ni..silap
ari boleh tanggal dibuatnya.

Satu sikap yang membuatkan aku bengang tahap maksimest kat die
ni suka sangat kacau aku time aku makan. Apa yg aku nak makan
itu le yg die nak...geram tul aku..aku belum sempat nak makan
die dah songlap bawak lari makanan aku tu.

Suatu hari....bini aku masak la bubur durian...aku memang dah
lama mengidam tu...aku pon ambik la semangkuk dan cover line
la takut cucu aku nampak kang die rembat plak bubur yg aku
ambik tu.Aku rase la sesudu dua pastu simpan bio die sejuk
dulu...

Tiba2..aku tengok dah hilang dah gerenti cucu aku ambik..dan
kantoi la cucu aku tu tgh makan bawah tangga umah aku...aku
pon dgn muka tanpa perasaan dan toye jer melihat perangai die
yg buruk hampeh tu...agaknya die terase sebab aku buat muka
mancho semcam jer....die cam rase bersalah plak....

"Atuk marah ke Jendul wat cam tu...sory la tuk" katenya
"Jendul janji tak wat lagik...atuk jgn la ambik
ati....."sambungnya aku terus membisu dengan muka yg inersion
" ala tuk.....nanti jendul ambik kan yg lain yer....senyum la
sikit tuk...ala tuk...senyum la sikit"die cuba memujuk aku..

Akhirnya aku pon ok la atuk tak marah sambil mengukirkan
senyuman kepada nya tanda memaafkannya.

"Eh atuk...pasal gigi palsu atuk tak der....."die tiba2
menyapa.
"Atuk sorok kan dalam bubur atuk tadi..."

Semenjak hari tu cucu aku terus balik kl ikut mak ayahnya dan
tak balik2 lagik ke rumah aku..haaaaa sedihnya.


gambar hasil carian pakcik google

p/s: huhu teringin la nk makan bubur durian..sedapnya...
korang sume suka bubur durian tak?

2 comments:

Budak Pipi Tembam said...

durian buah hati saya...hahaha...

shila said...

huhuh...kita sama!
suka giler kat durian..:)

Related Posts with Thumbnails