Tinggalkan jejak anda!

Thursday, April 15, 2010

Sepasang orang tua datang ke restoran Mc Donald dengan saling berpegangan tangan. Mereka duduk disebuah bngku panjang berdua, disamping seorang anak muda.

Si datuk segera berdiri dan memesan makanan, sebuah hamburger, satu paket kentang goreng dan segelas minuman. Setelah mendapat makanan datuk duduk di sebelah nenek, membahagi hamburger menjadi 2 bahagian, menghitung kentang goreng dengan cermat dan membagi adil dengan si nenek, kemudian mengambil dua 'straw' minuman, menaruh gelas minuman tepat ditengah meja.

Si anak muda memperhatikan tingkah sepasang datuk-nenek itu dengan penuh minat. Si datuk kemudian mulai memakan bahagiannya, sementara si nenek hanya memperhatikan. Si anak muda merasa kasihan, akhirnya merapati pasangan tersebut dan berkata:"Tok, boleh saya belikan makanan yang lain?" Si datuk menjawab : "tak payah terima kasih.kami memang selalu berkongsi makanan yang sama" >Sampai si datuk selesai makan, mengelap mulut dengan tissue, si nenek masih saja menunggu tanpa menyentuh makanan bahagiannya.

Si anak muda mendekati lagi, kali ini berkata : "Nek, boleh saya belikan makanan yang lain, mungkin nenek tidak suka yang ini ?"Si Nenek menjawab; " Tidak terima kasih.." Terus si Anak muda bertanya lagi, "Kalau begitu kenapa makanan nenek tidak dimakan, kan nenek dan datuk suka berkongsi?" Kata si Nenek " Saya sedang menunggu gigi..........giliran saya selepas datuk.....!p/s : agak ada ke yang buat cam ni?hehehe

7 comments:

.::WaNiE::. said...

kekekekekekkek

s h e e said...

ouh...romantiknyew...sy juge mahu begitu...

farah@pa'in said...

hahahha klakar tol

RaMa2UnGU said...

hehehehe...geli jugak..

Fazreen Jalal said...

hahaha..lawaknye r...
tp geli pun ad...

+akufobia+ said...

ee.haha.

soffya cik bulan said...

nk try buat bila dh tua nnati...hohoohoho
gila kelakar..wek3

Related Posts with Thumbnails