Tinggalkan jejak anda!

Friday, April 9, 2010

Empat orang bakal ayah sedang menunggu kelahiran bayi mereka diruang rehat sebuah hospital.Kegelisahan jelas diriak muka mereka…

Seorang jururawat keluar dari bilik pembedahan lalu berkata kepada lelaki yang pertama, “Tahniah! Isteri Tuan selamat melahirkan anak kembar dua.” “Kembar dua! Kebetulan pula, saya bekerja di menara berkembar Petronas,” kata lelaki yang pertama dengan riangnya.

Beberapa minit kemudian, seorang jururawat lain datang memberitahu kepada lelaki kedua, “Isteri Tuan selamat melahirkan bayi kembar tiga. Tahniah!” “Apa? Kembar tiga! Saya bekerja dengan 3D Corporation, kata lelaki yang kedua.

Setengah jam kemudian, seorang jururawat memberitahu kepada lelaki ketiga, “Tahniah! Isteri Tuan selamat. Tuan dikurniakan anak kembar empat” kata jururawat itu dengan tenang. “Kembar empat! Sungguh saya tak menduga kejadian ini, saya pula bekerja di Four Season Hotel,” kata lelaki ketiga dengan gembira.

Lelaki yang keempat mula mundar-mandir kegelisahan. Ketiga-tiga lelaki tadi berasa hairan melihat keadaan lelaki keempat itu. Mereka bertanya, “Apakah yang merunsingkan awak?” Dengan perasaan gelisah dia menjawab “Saya bekerja di Seven Eleven.”

9 comments:

zulkbo said...

salam..
ha ha ha..kembar 7
tak payah beranak dah
lepas ni isteri dia
mesti ada byk company
nak sponsor..unik apa
kembar 7..

woaini_87 said...

haha. kalau betul2 dapat 7 anak, memang bagus.. terus masuk TV..

~ Ann ~ said...

hahahaha.. lawak siot!

habesla dia dapat kembar 7. kihkihkih

kenwooi said...

lol.. seven eleven.. =P

ezzatul fatihah binti fauzi said...

hahahah...dapat kembar 14 kot yang tu...7 x 2 = 14...

kuikui

miloicekaw1119 said...

mcm ne tu??

shazika said...

7+11=18

ckup buat team bola

ardinihumaira said...

;p kembar ramai sangat penat

mohd saifullah said...

fuh 7 ke 11? isk2..yk 2...:p

Related Posts with Thumbnails